Najděte si recept
Na co máte chuť?

Okurková limonáda
Dnešní recept je zaručeně domácí, velmi jednoduchý, a až si ho připravíte, "okurkovou" si jistě zamilujete.
do 10 minut
1 džbán porce
Suroviny (1 džbán porce)
- salátová okurka 1/2 ks
- šťáva ze 4 velkých citronů
- Cukr 5 lžic
- Voda 1 dl
- perlivá minerálka 2 l
- led
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Připravte si vysokou nádobu, v níž se dá pohodlně mixovat ponorným mixérem, a plátýnko.
- Pokud chcete limonádu jemnější barvy, okurku oloupejte, pro svěží zelenou ji nechte i se slupkou.
- Salátovou okurku nakrájejte na větší kostky a spolu s citronovou šťávou, cukrem a deci vody přidejte do vysoké nádoby. Ponorným mixérem vše rozmixujte najemno a přes plátýnko přeceďte, aby mixovaná okurka zůstala v něm a šťáva zvlášť.
- Vzniklý základ limonády nalijte do džbánu, přidejte led a zalijte perlivou vodou. Podávejte s plátky okurky a citronu.
Okurková limonáda; foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!