zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nutella bez ořechů
Autor: blog Tvoříme domov Nutella bez ořechů

Nutella bez ořechů

Hodnoceno: 0x
Tahle domácí pomazánka je určena pro ty, kterým z nějakého důvodu vadí ořechy nebo upřednostňují opravdové jídlo před skleničkami plnými rafinovaného cukru a jiných nesmyslů. Je skvělá na chlebu, v ovesné kaši, v jogurtu nebo do ranních smoothies.
do 10 minut
250 ml porcí

Článek

Čokoládové burgery  Foto:

24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů

Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...

reklama

Suroviny (250 ml porcí)

Postup

  1. Datle pořádně omyjte a vypeckujte. Pokud se z nich snadno odlupují slupky, odstraňte je, aby pomazánka byla skutečně jemná.
  2. Připravené datle společně se všemi ostatními surovinami rozmixujte do hladka v robotu. Přidejte 2 – 3 lžíce rostlinného mléka/vody a dál mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  3. Přendejte do čisté sklenice a uchovávejte v chladu. V ledničce vydrží zhruba 4 dny.
  4. Tip: v tomto případě nepoužívejte velké datle medjool, ale ty, které v obchodě seženete zhruba kolem necelé stovky za 600 g.

Nutella bez ořechů 2 Foto: Nutella bez ořechů; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

reklama