Suroviny
- datle (čerstvé,viz níže) 20 ks
- sezamová pasta tahini 1/4 hrnku
- kakao (nepražené ) 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- skořice (volitelné) 1/4 lžičky
- rostlinné mléko (nebo voda) 2–3 lžíce
- sůl 1/4 lžičky
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Postup přípravy
- Datle pořádně omyjte a vypeckujte. Pokud se z nich snadno odlupují slupky, odstraňte je, aby pomazánka byla skutečně jemná.
- Připravené datle společně se všemi ostatními surovinami rozmixujte do hladka v robotu. Přidejte 2 – 3 lžíce rostlinného mléka/vody a dál mixujte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Přendejte do čisté sklenice a uchovávejte v chladu. V ledničce vydrží zhruba 4 dny.
- Tip: v tomto případě nepoužívejte velké datle medjool, ale ty, které v obchodě seženete zhruba kolem necelé stovky za 600 g.