redakce Prima FRESH

Nepečený tvarohový dort s bonbony: perfektní na oslavu konce prázdnin

Moje hodnocení
10x

Konec prázdnin se nezadržitelně blíží, takže je na čase vymyslet nějaké vhodné občerstvení na jeho oslavu. Ve velkých vedrech se nám nechce nijak zásadně vařit, tak pojďme společně vyzkoušet tento nepečený tvarohový dort plný bonbonů. Splněný dětský sen!

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Tvaroh dejte do mísy robota a přidejte cukr. Nejdříve jen 100 g a vyzkoušejte, jak vám vyhovuje chuť krému.
  2. Můžete přidat i více cukru, ale v kombinaci s ovocem to většinou není nutné. Krém je možné osladit třeba i medem nebo dvěma hodně zralými rozšlehanými banány.
  3. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte krém.
  4. Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru maximálně 18–19 cm. Kdo má formu větší, musí přidat ještě 500 g tvarohu.
  5. Dno formy vyložte kolečkem vystřiženým z pečicího papíru, aby se vám pak s dortem lépe manipulovalo. Formu zavřete a na dno s pečicím papírem vyskládejte kulaté piškoty.
  6. Okolo formy vyskládejte dlouhé cukrářské piškoty tak, aby pocukrovaná strana byla z vnější části dortu.
  7. Piškoty skládejte postupně a vždy je zajistěte lžící krému, aby nepadaly. Skládejte jeden vedle druhého.
  8. Až bude celý obvod dortu obložený piškoty, přidejte do formy ještě trochu krému a uhlaďte první vrstvu. Na tu naskládejte vrstvu ovoce nakrájeného na plátky.
  9. A takto postupujte dál. Na vrstvu ovoce přijde krém, poté další vrstva kulatých dětských piškotů, zase vrstva krému, vrstva ovoce, vrstva krému a úplně nahoru vrstva piškotů.
  10. Nevrstvěte až k hornímu kraji piškotů, nezapomeňte, že ještě přijde vrstva Haribo. Dort zakončený vrstvou piškotů dejte vychladit přes noc do lednice.
  11. Před podáváním sundejte okraj dortové formy a dort přesuňte na podnos. Okolo dortu pevně uvažte širší mašli.
  12. Je to ozdoba, která ale zároveň drží dort pěkně pohromadě. Těsně před podáváním na vršek dortu nasypte bonbony Haribo Tropifrutti. Pěkně je tam upravte a servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty