Nejlépe naložená pikantní vejce
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Nejlépe naložená pikantní vejce
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Moje hodnocení
20x
V našich krajích bylo zvykem vejce nakládat, a nakládání potravin je dnes znovu velkým hitem. Vajíček budete mít z Velikonoc nepochybně dost, takže je zpracujte i tímhle lahodným způsobem, podobným nakládání utopenců.
8 porcí
30 minut
Suroviny
natvrdo uvařená vejce, oloupaná
8 ks
Nálev
bílý vinný ocet (nebo 250 ml lihového octa a dvojnásobné množství vody)
500 ml
Voda
120 ml
cukr krupice
100 g
Sůl
1 lžička
sušené drcené chilli papričky
1 lžička
Dále
Hřebíček
4–5 ks
celá skořice
1 svitek
čerstvé chilli papričky různých barev, nakrájené na kolečka
4–6 ks
červená paprika nakrájená na proužky
1/2 ks
menší bílá cibule nakrájená na plátky a rozdělená na kroužky
1 ks
Všechny přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte na středním stupni do varu a pak nechte na nízkém stupni za občasného promíchání zlehka vařit 10 až 15 minut. Do sklenice nebo sklenic rovnoměrně vkládejte hřebíčky, skořici, chilli papričky, proužky paprik a kroužky cibule s vejci a zalijte mírně zchladlým nálevem.
Sklenice uzavřete, nechte vychladnout a vejce pak nechte v ledničce stát asi 2 až 3 týdny, aby dosáhla své optimální chuti.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.