Suroviny
- natvrdo uvařená vejce, oloupaná 8 ks
Nálev
- bílý vinný ocet (nebo 250 ml lihového octa a dvojnásobné množství vody) 500 ml
- Voda 120 ml
- cukr krupice 100 g
- Sůl 1 lžička
- sušené drcené chilli papričky 1 lžička
Dále
- Hřebíček 4–5 ks
- celá skořice 1 svitek
- čerstvé chilli papričky různých barev, nakrájené na kolečka 4–6 ks
- červená paprika nakrájená na proužky 1/2 ks
- menší bílá cibule nakrájená na plátky a rozdělená na kroužky 1 ks
Postup přípravy
- Všechny přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte na středním stupni do varu a pak nechte na nízkém stupni za občasného promíchání zlehka vařit 10 až 15 minut. Do sklenice nebo sklenic rovnoměrně vkládejte hřebíčky, skořici, chilli papričky, proužky paprik a kroužky cibule s vejci a zalijte mírně zchladlým nálevem.
- Sklenice uzavřete, nechte vychladnout a vejce pak nechte v ledničce stát asi 2 až 3 týdny, aby dosáhla své optimální chuti.