Suroviny
- vývar (silný vývar, ideálně hovězí) 250 ml
- jablečný ocet (např. Bzenecký) 1 lžíce
- balsamico (např. Bzenecké) 1 lžíce
- melasa (případně karamel) 1 lžíce
- sušený česnek 1/2 lžičky
- zázvor (sušený) 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř
Článek
Vyzkoušejte nejlepší recepty na domácí kečup, hořčici a další dochucovací omáčky
Jsou jídla, která si bez dochucovacích omáček těžko umíme představit. A když už připravujete domácí jídlo, proč si k němu nepřipravit i domácí omáčku? Máme pro vás spoustu...
Postup přípravy
- Všechny ingrediance vložte do menšího hrnce se silným dnem a přiveďte k varu.
- Snižte plamen a vařte, dokud se objem nesníží cca na polovinu.
- Omáčku nechte zchladnout, přeceďte přes plátýnko a přelijte do lahvičky, kterou skladujte v lednici maximálně týden.
- Omáčka se dá i zamrazit, pak vydrží i mnohem déle. Před použitím omáčku pořádně protřepejte.