Suroviny
- vývar (silný vývar, ideálně hovězí) 250 ml
 - jablečný ocet (např. Bzenecký) 1 lžíce
 - balsamico (např. Bzenecké) 1 lžíce
 - melasa (případně karamel) 1 lžíce
 - sušený česnek 1/2 lžičky
 - zázvor (sušený) 1/2 lžičky
 - sůl 1 lžička
 - čerstvě namletý pepř
 
Článek
Vyzkoušejte nejlepší recepty na domácí kečup, hořčici a další dochucovací omáčky
Jsou jídla, která si bez dochucovacích omáček těžko umíme představit. A když už připravujete domácí jídlo, proč si k němu nepřipravit i domácí omáčku? Máme pro vás spoustu...
Postup přípravy
- Všechny ingrediance vložte do menšího hrnce se silným dnem a přiveďte k varu.
 - Snižte plamen a vařte, dokud se objem nesníží cca na polovinu.
 - Omáčku nechte zchladnout, přeceďte přes plátýnko a přelijte do lahvičky, kterou skladujte v lednici maximálně týden.
 - Omáčka se dá i zamrazit, pak vydrží i mnohem déle. Před použitím omáčku pořádně protřepejte.