návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Naložený zelený chřest s cibulkami

Hodnoceno: 0x
2 sklenice o objemu 500 ml porce
do 30 minut
Naložený zelený chřest s cibulkami
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Naložený zelený chřest s cibulkami
Kdo by neměl rád nakládané okurky? V podobném duchu se nese i recept na nakládaný chřest, který je stále častěji k vidění na stáncích trhů i v běžné prodejní síti. Takto také zhodnotíte jeho případné přebytky

Suroviny (2 sklenice o objemu 500 ml porce)

Postup

  1. V hrnci uveďte do varu 900 ml vody, ocet, koriandr, kůru, bobkové listy, 2 lžíce soli a cukr. Přidejte cibulky a znovu uveďte do varu. Na nízkém stupni vařte 4 minuty.
  2. Chřest rozdělte do sklenic, přidejte k němu cibulky a zalijte nálevem. Nechte v pokojové teplotě stát asi 1 hodinu, pak zavíčkujte a uložte v chladu. Nechte rozležet alespoň 1 den, v chladu ale vydrží až 1 měsíc.
  3. Takto naložený chřest je výborný na obložení nasucho opečených a tence máslem potřených chlebů nebo toastů, ale to také samozřejmě příjemně pikantní chuťovka třeba k prvním jarním grilovaným masům.

Naložený zelený chřest s cibulkami  Foto: Naložený zelený chřest s cibulkami; foto: L.A. CREATIVE FOOD