návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Mrkvové bochánky s povidly

cca 42 ks porcí
do 1 hodiny
Mrkvové bochánky s povidly
Autor: Pěkně vypečený blog Mrkvové bochánky s povidly
Tyto mrkvové bochánky jsou to pravé pro milovníky povidel. Nezapomeňte ale dostatečně spojit okraje, ať vám všechna náplň zůstane hezky uvnitř. Podle receptu je v ní i trochu tuzemáku a jedna lžička cukru. Není to ale nutné, záleží jen na vaší chuti! ;)
Reklama

Článek

Super čokoládové cookies Foto:

25+ skvělých receptů na nejlepší domácí sušenky

Upéct doma sušenky není žádná věda a oproti těm kupovaným máte alespoň přehled o použitých surovinách. Příprava je jednoduchá a bude to bavit i děti! Zvlášť když si na...
Reklama

Postup

  1. Nastrouhanou mrkev smíchejte s máslem a oběma druhy mouky, které smíchejte s práškem do pečiva a solí.
  2. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat 30 minut v lednici.
  3. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C a připravte si dva velké plechy.
  4. Jakmile je těsto odpočaté, rozdělte si ho na dvě části. Na moukou posypané ploše jednu část těsta rozválejte a vykrajovátkem (o průměru 4 cm) vykrajujte kolečka.
  5. Pokud se těsto lepí, podsypávejte moukou. Na polovinu koleček dejte trochu povidel a čistým kolečkem povidla přikryjte. Důkladně upevněte okraje, zahlaďte a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Takto pokračujte i v případě druhé části těsta, dokud ho všechno nespotřebujete.
  7. Pečte 15 minut. Po upečení nechte mrkvánky úplně vystydnout. Jsou měkké a výborné i druhý den.
Reklama

Mrkvové bochánky s povidly 2 Foto: Mrkvové bochánky s povidly; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama