návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mravenci lezoucí na strom

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Mravenci lezoucí na strom
Autor: Jídlo + pivo Mravenci lezoucí na strom
Tenhle nic neříkající, matoucí název musíte prostě milovat. Ačkoliv evokuje obraz, který dvakrát neláká ke konzumaci, dát podobný název, který pozvedá pokrm na úplně jinou úroveň, je prostě něco tak strašně moc čínského.

Podstatou této jednoduché sečuánské pánvičky jsou nudle. Musíte použít skleněné vermicelli ze škrobu fazolí mungo; rýžové nudle prostě nebudou fungovat.

Postup

  1. V misce smíchejte vepřové maso, světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej, cukr a sůl. Přidejte 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu. Rukou zapracujte marinádu do masa. Odložte na 30 minut do lednice.
  2. Nudle vložte do misky a zcela je zalijte horkou vodou. Nechte asi 10 minut měknout a pak je slijte. V misce smíchejte vývar, tmavou sójovou omáčku a zbývající 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, rozmíchejte dohladka; odložte stranou.
  3. Na velkém plameni rozehřejte ve woku olej, zakružte pánví, aby se olej roztekl i do stran. Vhoďte chilli papričku a polovinu pokrájených jarních cibulek a restujte pár vteřin, než změknou. Přidejte vepřové maso a opékejte 4–5 minut, přitom se pomocí dřevěné vařečky snažte rozdělit maso na malé kousky.
  4. Přidejte chilli fazolovou omáčku a pár minut restujte, dokud se olej a šťáva ve woku nezbarví dočervena.
  5. Vmíchejte nudle a poté přilijte tekutou směs. Promíchávejte 1 minutu. Nechte omáčku vařit, dokud nezhoustne a neobalí nudle a maso. Podávejte posypané zbývajícími jarními cibulkami.

Mravenci lezoucí na strom  Foto: Mravenci lezoucí na strom; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.