návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
1 porce
do 30 minut
Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem
Autor: Opravdu zdravě Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem
Příprava míchaných vajec zabere jen pár minut – ovšem pamatujte, že aby zůstala pěkně vláčná, je třeba je zahřívat na velmi mírném ohni za stálého míchání. Můžete přidat bylinky, na jaké jen máte chuť. A samozřejmě použít i jiné druhy hub.

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 170 ˚C.
  2. Plátky houby položte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte himálajskou solí. Pečte 15 minut, pak na žampion naklaďte plátky sýra a vraťte jej na 3 minuty do trouby, aby se sýr rozehřál.
  3. Vejce prošlehejte v misce se žloutkem a koprem, pak je nalijte na rozehřátou nepřilnavou pánev a na mírném ohni za stálého míchání opékejte na požadovanou konzistenci.
  4. Vejce ihned podávejte doplněná houbou a posypaná trochou kopru, máte-li chuť.

Prima tip: Všechny houby jsou vynikajícím zdrojem vitaminu D, který většině z nás chybí, protože nežijeme ve slunném podnebí. Proto je vhodné houby zařadit na jídelníček obzvláště v zimě.

Opravdu zdravě

Opravdu zdravěJezte s ohledem na své tělo – zásaditě

Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Corrett, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgson. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, lilkové závitky s pestem, zeleninovou polévku s quinoou, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz