Najděte si recept
Na co máte chuť?

Medvědí máslo
Bylinkové máslo ochucené medvědím česnekem můžete mazat jen tak na chleba nebo ho využijte při úpravě dalších pokrmů. Třeba si na něm usmažte míchaná vajíčka :)
do 10 minut
Prima tip: Pokud budete máslo hned používat, nechte ho v misce, ale chcete-li ho uchovat (a vyplatí se připravit si ho ve větším množství – podobně jako pesto), vytvarujte ho na kusu fólie do válečku, stočte a dejte zmrazit. Pak už stačí jen odkrajovat plátky a nechat je pozvolna rozpustit na horkém steaku nebo je vsunout pod kůži kuřete, které budete péct, ochutit jím jakoukoli polévku... Možnosti jsou nekonečné.
Suroviny
- čerstvý medvědí česnek 1 hrst listů
- změklé máslo 250 g
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Dobře opláchnuté a osušené listy medvědího česneku stočte a nakrájejte napříč na co nejjemnější proužky. Promíchejte je se změklým máslem, případně lehce dosolte. Pro intenzivnější zbarvení a hladší konzistenci můžete listy také napřed rozmixovat a pak utřít s máslem.
- Máslo je skvělé například na bagety – natřete ho na lehce nasucho opečené a po délce rozpůlené bagetky. Do celé bagety můžete také v asi 3cm intervalech udělat zářezy, vetřít do nich máslo a celou, v alobalu zabalenou bagetu péct asi 15 minut v troubě.
Medvědí máslo, foto Profimedia.cz