Suroviny
- čerstvý medvědí česnek 1 hrst listů
- změklé máslo 250 g
- Sůl
PRIMA TIP: Pokud budete máslo hned používat, nechte ho v misce, ale chcete-li ho uchovat (a vyplatí se připravit si ho ve větším množství – podobně jako pesto), vytvarujte ho na kusu fólie do válečku, stočte a dejte zmrazit. Pak už stačí jen odkrajovat plátky a nechat je pozvolna rozpustit na horkém steaku nebo je vsunout pod kůži kuřete, které budete péct, ochutit jím jakoukoli polévku... Možnosti jsou nekonečné.
Postup přípravy
- Dobře opláchnuté a osušené listy medvědího česneku stočte a nakrájejte napříč na co nejjemnější proužky. Promíchejte je se změklým máslem, případně lehce dosolte. Pro intenzivnější zbarvení a hladší konzistenci můžete listy také napřed rozmixovat a pak utřít s máslem.
- Máslo je skvělé například na bagety – natřete ho na lehce nasucho opečené a po délce rozpůlené bagetky. Do celé bagety můžete také v asi 3cm intervalech udělat zářezy, vetřít do nich máslo a celou, v alobalu zabalenou bagetu péct asi 15 minut v troubě.