Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Masopustní škvarkoví šneci

do 1 hodiny
Masopustní škvarkoví šneci
Masopustní škvarkoví šneci Autor: archiv Pražské řeznictví
Období masopustu nabízí spoustu receptů, které sice neladí s povoročním detoxem, ale zase jsou neodolatelně dobré! Třeba tohle křehké škvarkové pečivo, které chutná stejně skvěle, jak vypadá :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Droždí utřete s cukrem, přilijte trochu mléka a rozmíchejte na kašičku.
  2. Do mísy dejte hladkou a polohrubou mouku, udělejte uprostřed důlek a vlijte kašičku z droždí. Přidejte zbytek mléka, žloutky a promíchejte. Přidejte mleté škvarky a zadělejte těsto. Aby se nelepilo, přidávejte hladkou mouku.
  3. Těsto nechte 20 minut kynout. Rozválejte na pomoučněném vále do obdélníkové placky (tloušťka zhruba 0,5 cm).
  4. Potřete placku rozpuštěným sádlem a posypte celými škvarky. Placku po delší straně srolujte do rolády a ostrým nožem nakrájejte na 3 cm široké plátky. Na plech vyložený papírem na pečení plátky vyskládejte a mírně zploštěte rukou. Potřete je vejcem a posypte kmínem.
  5. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
Reklama

Masopustní škvarkoví šneci  Foto: Masopustní škvarkoví šneci; foto: archiv Pražské řeznictví

Recept

Škvarkové pagáče  Foto:

Škvarkové pagáče

Ať už si škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, dobrých škvarků není nikdy dost. A pagáčků obzvlášť ne! Až je vyzkoušíte, pochopíte, proč...

Recept

Škvarková pomazánka Foto:

Škvarková pomazánka

Tradice zabijaček je u nás stále zakořeněná a množství dobrot, které z jednoho pašíka dokážeme vyrobit, je obdivuhodná. Jednou z nich jsou křupavé, dozlatova vysmažené...

Recept

Bleskové škvarkové placky  Foto:

Bleskové škvarkové placky

Tradiční škvarkové placky se připavují na různé způsoby, tento je tedy jeden z mnoha, ale je vážně skvělý! Placky můžete použít jako přílohu s kouskem masa nebo jako...


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama