reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Masopustní škvarkoví šneci
Autor: archiv Pražské řeznictví Masopustní škvarkoví šneci

Masopustní škvarkoví šneci

Hodnoceno: 0x
Období masopustu nabízí spoustu receptů, které sice neladí s povoročním detoxem, ale zase jsou neodolatelně dobré! Třeba tohle křehké škvarkové pečivo, které chutná stejně skvěle, jak vypadá :)
do 1 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Droždí utřete s cukrem, přilijte trochu mléka a rozmíchejte na kašičku.
  2. Do mísy dejte hladkou a polohrubou mouku, udělejte uprostřed důlek a vlijte kašičku z droždí. Přidejte zbytek mléka, žloutky a promíchejte. Přidejte mleté škvarky a zadělejte těsto. Aby se nelepilo, přidávejte hladkou mouku.
  3. Těsto nechte 20 minut kynout. Rozválejte na pomoučněném vále do obdélníkové placky (tloušťka zhruba 0,5 cm).
  4. Potřete placku rozpuštěným sádlem a posypte celými škvarky. Placku po delší straně srolujte do rolády a ostrým nožem nakrájejte na 3 cm široké plátky. Na plech vyložený papírem na pečení plátky vyskládejte a mírně zploštěte rukou. Potřete je vejcem a posypte kmínem.
  5. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Masopustní škvarkoví šneci  Foto: Masopustní škvarkoví šneci; foto: archiv Pražské řeznictví


reklama