návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Máslové sušenky s vanilkou

40 ks porcí
do 2 hodin
Máslové sušenky s vanilkou
Máslové sušenky s vanilkou
Sladké pokušení v podobě sušenek, které voní máslem a pravou vanilkou. Právě takovou dobrotu si můžete doma připravit podle receptu českých cukrářek, které pečou pod značkou SweetDots. Nechte se inspirovat jejich uměním a ozdobte si sušenky podle nich. Fantazii se ovšem meze nekladou :)
Reklama

Suroviny (40 ks porcí)

Poleva:

Reklama

Postup

  1. Máslo, cukr a vanilkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem na pomalé otáčky, jen dokud se nespojí. Nesmí se přešlehat, jinak by sušenky při pečení mohly ztratit svůj tvar.
  2. Poté jemně zašlehejte vejce. Přidejte mouku a rukama vypracujte v lehké těsto. Rozdělte ho na 3 bochánky a zabalte jednotlivě do fólie. Chlaďte v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc). Pak každý bochánek postupně rozválejte na pomoučeném vále na tloušťku zhruba 0,5 cm a vykrájejte libovolné tvary pomocí formiček na cukroví. Dbejte na to, aby těsto nebylo tenčí, mohly by být příliš tvrdé. Sušenky vložte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 7–9 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
  3. Nechte vychladnout a po úplném zchladnutí je můžete libovolně ozdobit.
  4. Poleva: Bílky s citronovou šťávou šlehejte elektrickým šlehačem pouze do spojení. Bílky se nesmí vyšlehat. Prosejte moučkový cukr a přidejte ho k bílkům. Šlehejte na nízkou rychlost do smísení a dohladka. Směs si udělejte ve dvojí konzistenci. Jednu řidší na základy sušenek a vyplňování prostor, a druhou hustší přidáním malého množství cukru na kontury a psaní. Pokud přidáte příliš mnoho cukru, přilijte pár kapek vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  5. Zdobení: Polevu si můžete libovolně obarvit potravinářskými barvami, naplnit do cukrářského sáčku se špičkou a tvořit. Základy si udělejte jako první, nechte zaschnout ideálně přes noc a pokračujte ve zdobení jemných kontur druhý den.
Reklama

Prima tip: Skladované v uzavíratelné nádobě vydrží sušenky až 1 měsíc.

Máslové sušenky s vanilkou  Foto: Sweet Dots

Jak vznikla značka SweetDots? A co všechno nabízí? Přečtěte si v článku:

SweetDots

SweetDots se postarají o pohádkově sladkou tečku

Máslové sušenky s vanilkou  Foto: Sweet Dots

Foto: SweetDots, Alieska Photography, ve spolupráci s You & Me svatebním magazínem, Creative Weddings

SweetDots najdete na FACEBOOKU!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama