Najděte si recept
Na co máte chuť?

Marinovaná vepřová plec s kapustou
Na scénu se vrací Zdeněk Pohlreich v premiérových dílech pořadu Teď vaří šéf. Vyzkoušejte po jeho vzoru vepřovou plec a jako přílohu skvělou kapustu.
do 2 hodin
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
- vepřová plec
- řapíkatý celer
- rajčata 3 ks
- Cibule
- Česnek 3 stroužky
- Tymián
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na kapustu:
- kapusta 1 hlávka
- mrkev
- řapíkatý celer
- Smetana 1 dcl
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Plec večer předem namarinujte – osolte, opepřete, posypejte tymiánem, obmotejte provázkem, zabalte do potravinové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
- Pekáč pokapejte olivovým olejem a připravte si zeleninový základ – nakrájejte řapíkatý celer, spařená rajčata, cibuli, česnek a vše poklaďte na dno pekáčku.
- Maso vyndejte z fólie, položte na zeleninu a dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů. Asi po hodině vyndejte z trouby, plec zabalte do alobalu a nechte odležet. Šťávu přelijte do hrnce a ještě chvíli povařte.
- Jako přílohu budete podávat kapustu: hlávku kapusty zbavte košťálu, listy nakrájejte, vložte do vařící vody a nechte spařit. Potom vodu sceďte a kapustu zalijte ledovou vodou, aby neztratila barvu.
- V dalším hrnci si připravte zeleninový základ na kapustu: rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájený stroužek česneku a cibuli. Pak přidejte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev, promíchejte a přilijte smetanu.
- Hrnec s kapustou vraťte zpátky na sporák, nechte vypařit přebytečnou vodu a pak do něj vmíchejte zeleninový základ se smetanou. Osolte a opepřete.
- Maso vybalte z alobalu, sundejte provázek a nakrájejte na plátky. Na dno servírovací mísy nalijte svařenou šťávu z masa, na ni položte nakrájenou plec a do další mísy přendejte dušenou kapustu. Podávejte.
Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž