Suroviny
- cukr krupice 250 g
- voda 250 ml
- maliny 500 g
- citronová šťáva (čerstvá ) 1 lžička
- likér (malinový,dle chuti) 1 lžička
Odkaz
Zmrzlina
Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na nejoblíbenější letní laskominu!
Postup přípravy
- V hrnci rozmíchejte cukr ve vodě. Zahřívejte na mírném stupni a povařte, až se cukr rozpustí, zhruba 1–2 minuty. Vsypte maliny a vařte je za stálého míchání, až se rozvaří.
- Malinové pyré přeceďte důkladně do misky tak, aby se do ní nedostala zrníčka, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Trvá to zhruba 10–15 minut. Vmíchejte citronovou šťávu, misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 3–8 hodin do chladničky.
- Do zmrzlinovače o objemu alespoň 1 l vlijte připravenou směs a nechte vymíchat sorbet do žádoucí konzistence. Během poslední minuty přilijte malinový likér a promíchejte. Ihned podávejte, nebo zakryjte a uložte na 3 hodiny do mrazáku.