Suroviny
- žloutky 2 ks
- cukr krystal 2 lžíce
- Salko 100 g
- smetana na vaření 100 ml
- Zakysaná smetana 400 g
- čerstvé levandulové květy 1 lžíce
- bílky 2 ks
- maliny 150 g
- maliny na vmíchání do hotové směsi 50 g
Recept
Popsicles – lesní plody, jasmín, smetana
Popsicles se dnes staly opravdu populární záležitostí nejen v dětských kruzích. Po celém světě vyrůstají malé cool nanukárny, které se specializují pouze na tyto mražené...
Postup přípravy
- Nejprve vyšlehejte žloutky s cukrem do husté bílé pěny, pak přidejte salko, smetanu, zakysanou smetanu a levandulové květy. Důkladně promíchejte.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do připravené žloutkové směsi.
- Asi osm lžic směsi přelijte do jiné misky, přidejte 150 g malin a vidličkou je nahrubo rozmačkejte. Promíchejte.
- Do velké nádoby s víkem nalijte žloutkovou směs, přidejte směs s malinami a třikrát vidličkou promíchejte, ale tak, aby se obě hmoty úplně nespojily a zmrzlina zůstala žíhaná.
- Nakonec přidejte zbylé maliny tak, aby se pokud možno potopily. Vložte směs do mrazáku na několik hodin.
- Před servírováním nechte zmrzlinu 10–15 minut povolit při pokojové teplotě. Směs můžete také nalít do nanukových formiček a vyrobit z ní nanuky.