Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Makarony amatriciana

4 porce
do 30 minut
Makarony amatriciana
Makarony amatriciana Autor: www.panzani.cz
Máme pro vás recept na známou italskou omáčku na těstoviny, která pochází z města Amatrice.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. V pánvi na oleji orestujte na nudličky nakrájenou slaninu, zalijte bílým vínem, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem a vše poduste.
  3. Do hotové omáčky vmíchejte těstoviny spolu s půlkou nastrouhaného sýra. Ten omáčku krásně zjemní a zatáhne. Zbytek nastrouhaného sýra si nechte na ozdobu při servírování.
Reklama

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Pokud se vám nepodaří koupit guanciale, zkuste co nejlepší pancettu, na tom totiž tenhle tradiční recept stojí. Ale bude fungovat jen s pořádnými těstovinami z tvrdozrnné pšenice, ty jsou prostě základ.

Panzani - pouták Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama