Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mac and cheese s jogurtem
Známý recept na mac and cheese určitě zná řada z vás. Tentokrát ho můžete vyzkoušet trochu jinak: přidejte jogurt, který pokrm lehce zjemní, a špenát.
do 30 minut
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- makarony nebo kolínka cca 2 hrnky
- sýr, nastrouhaný (např. čedar) cca 2 hrnky
- bílý řecký jogurt 1/2 hrnku
- čerstvý špenát 2 hrnky
- sůl, pepř
- mletý sušený česnek 1/4 lžičky
- mletá sušená cibule 1/4 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Uvařte těstoviny al dente – podle návodu na obalu.
- Do cedníku vložte špenát a až budou těstoviny hotové, slijte je (1/2 hrnku vody z těstovin si schovejte) právě přes špenát. Ten se spaří a nebudete muset používat další vodu.
- Těstoviny se špenátem vraťte zpátky do hrnce.
- Cca 1/4 schované vody vlijte k těstovinám a vmíchejte nastrouhaný sýr: měl by se úplně rozpustit.
- Dále vmíchejte řecký jogurt, sušený česnek a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a rozmíchejte do požadované krémové konzistence. Pokud je potřeba, těstoviny nařeďte zbylou vodou. Ihned servírujte.
Mac and cheese s jogurtem; foto: cookingalamel.com