Suroviny
- těstoviny (makarony nebo kolínka) cca 2 hrnky
- čedar (sýr, nastrouhaný (např. čedar)) cca 2 hrnky
- řecký jogurt 1/2 hrnku
- špenát 2 hrnky
- sůl
- sušený česnek 1/4 lžičky
- sušená cibule 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Uvařte těstoviny al dente – podle návodu na obalu.
- Do cedníku vložte špenát a až budou těstoviny hotové, slijte je (1/2 hrnku vody z těstovin si schovejte) právě přes špenát. Ten se spaří a nebudete muset používat další vodu.
- Těstoviny se špenátem vraťte zpátky do hrnce.
- Cca 1/4 schované vody vlijte k těstovinám a vmíchejte nastrouhaný sýr: měl by se úplně rozpustit.
- Dále vmíchejte řecký jogurt, sušený česnek a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a rozmíchejte do požadované krémové konzistence. Pokud je potřeba, těstoviny nařeďte zbylou vodou. Ihned servírujte.