návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lososový krém

4 porce
do 1 hodiny
Lososový krém
Autor: archiv Tescoma Lososový krém
Rybí polévku jíme většinou jen jednou do roka – na Štědrý večer. Ale je to velká škoda! Polévky z ryb a mořských plodů jsou v přímořských oblastech velmi oblíbené a není důvod se jich vzdávat i u nás ve vnitrozemí. Uvařte si tuto výtečnou krémovou polévku z lososa podle návodného videoreceptu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do kastrolu s univerzálním napařovákem vložte lososa, přiveďte k varu a vařte v páře cca. 15 minut. Poté rybu vyndejte na talíř.
  2. Ve druhém kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte oloupanou na plátky nakrájenou cibuli, mrkev na kolečka, pokrájený řapíkatý celer a na mírném ohni 10 minut restujte.
  3. Přilijte rybí vývar a víno, vsypte rýži, přidejte rajčatový protlak, koření v košíku a vařte přibližně 25 minut nebo dokud rýže nebude měkká.
  4. Vyjměte sítko s kořením, polévku rozmixujte a přeceďte.
  5. Do scezené polévky přidejte poloviční dávku lososa bez kůže a pomocí mixéru znovu řádně rozmixujte. Rozmixovanou polévku dochuťte kajenským pepřem a zjemněte smetanou.
  6. Pro přípravu krutonů nakrájejte na kostky bílé pečivo zbavené kůrky, přelijte olivovým olejem, promíchejte a pečte dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C.
  7. Zbylou část lososa nakrájejte na kousky, které pak při podávání vkládejte do polévky společně s opečenými krutony. Zdobte nasekanou petrželkou.
Reklama

Lososový krém  Foto: Při vaření této výborné polévky oceníte kvalitní kuchyňské náčiní Tescoma. Nezbytné je masivní dřevěné prkénko, hrnec ze sady nádobí a blok na nože se 6 noži.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama