návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem

4 porce
do 1 hodiny
Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem
Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Autor: Vlado Kníž
Tento recept od šéfa Zdeňka Pohlreicha je vhodný úplně pro všechny. Losos a zelenina na páře, avokádo a trochu bylinek. A bez brambor je to jídlo vhodné i pro ty, kteří drží přísnější dietu.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Připravte si parní lázeň. Na dno pařáku vložte propíchaný pečicí papír a na něj položte nakrájenou, osolenou a opepřenou zeleninu.
  2. Lososa očistěte, naporcujte, osolte a opepřete z obou stran a vložte do pařáku. Nechte vařit asi 10 minut.
  3. Jako přílohu si připravte restované brambory a salát: brambory uvařené ve slupce oloupejte a orestujte na rozehřátém másle. Přidejte lístky tymiánu.
  4. Avokádo zbavte slupky, pokapejte limetovou šťávou, aby nezčernalo, a nakrájejte. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, spařené rajče zbavené slupky a jádřinců, sůl, limetovou šťávu a čerstvou bazalku. Promíchejte a nandejte na talíř. Přidejte brambory a lososa posypaného čerstvou citronovou kůrou a solí.
Reklama

Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Foto:

Losos vařený v páře s avokádovým salátem a bramborem Foto: Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:

TVŠ III (9) - Losos vařený v páře
Losos vařený v páře


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama