Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Linguine s krevetami a česnekovým máslem

4 porce
do 30 minut
Linguine s krevetami a česnekovým máslem
Linguine s krevetami a česnekovým máslem Autor: Marek Kučera
Baculaté linguine, šťavnaté krevety a vláčná šťáva se smetanou a parmazánem – i v činžáku si budete připadat jako v luxusním italském letovisku.
Reklama

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Reklama

Postup

  1. Na těstoviny rozehřejte 2 lžíce másla ve velkém hrnci. Přidejte polovinu česneku a za stálého promíchávání smažte asi 1 minutu. Vlijte vývar s vodou a uveďte do varu. Přidejte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly al dente. Poté slijte.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte zbylé máslo ve velké silnostěnné pánvi na středním stupni. Vsypte krevety a smažte je 2 až 3 minuty z každé strany, až lehce zhnědnou.
  3. Zastříkněte vínem, které nechte odvařit a přidejte zbylý česnek, šalvěj, smetanu a pánev přikryjte. Povařte 3 až 5 minut, až krevety budou provařené. Sejměte z plotýnky a dejte stranou, nechte přikryté.
  4. Nakonec promíchejte těstoviny s parmazánem, petrželkou a krevetami. Zakončete střikem citronové šťávy, osolte a opepřete.
Reklama

Linguine s krevetami a česnekovým máslem  Foto: Linguine s krevetami a česnekovým máslem; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama