návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lilková pomazánka

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 30 minut
Lilková pomazánka
Autor: isifa.com Lilková pomazánka
Tuto pomazánku můžete připravit i den nebo dva dopředu a chléb se může opéct při rozehřívaní grilu na barbecue.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4.
  2. Lilky dejte přímo na pečicí mřížku a pod ní zasuňte pečicí plech, který zachytí případné kapající šťávy. Pečte asi 1 hodinu, příležitostně je otočte, dokud nebudou změklé a slupka nezačne černat. Potom je vyndejte z trouby, nechte je vychladnout, aby se s nimi dalo pracovat, a potom dužinu nahrubo nasekejte.
  3. V pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Přidejte kmín, česnek a potom nasekané lilky. Na střední teplotě vařte 3–4 minuty. Potom sundejte pánev z plotny a nechte vychladnout.
  4. Lilkovou směs dejte do mixéru, přidejte zbývající olej, polovinu řeckého jogurtu, sůl, pepř a mixujte, až vznikne hladké pyré. Až do podávání nechte v ledničce.
  5. Plátky chleba dejte na gril, občas je otočte, dokud nebudou po obou stranách lehce opečené.
  6. Lžící naneste lilkovou směs na toast, navrch ozdobte trochou jogurtu a lístky rukoly a podávejte.
  7. PRIMA TIP: Budete-li dělat pomazánku nějaký den dopředu, pořádně ji před podáváním promíchejte – může se trochu oddělovat.

Lilková pomazánka Foto: isifa.com

Lilková pomazánka. Foto: isifa.com