reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Lepkavý bůček
Lepkavý bůček

Lepkavý bůček

Hodnoceno: 0x
Krásně se rozpadající maso doplňuje lehce ostrá a lepkavá omáčka. Neskutečná dobrota! :)
nad 2 hodiny
4–5 (s přílohou) porce

reklama

reklama

Postup

  1. Všechny ingredience na přípravu bůčku dejte do kastrolu a přiveďte k varu.
  2. Poté zakryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte slabě vřít po dobu asi 2 hodin.
  3. Vypněte sporák a hotové vepřové přeceďte. Pokud chcete, můžete si šťávu schovat na přípravu nějaké z asijských polévek.
  4. Maso rozkrájejte na kostky. Do pánve vlijte 1 lžíci oleje, zbylé ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
  5. Pánev s olejem dostatečně rozehřejte, přidejte vepřové, sůl, pepř a restujte na vysokém plameni dozlatova.
  6. Jakmile jsou kostky masa zlatavé, přilijte omáčku a restujte ještě chvíli, dokud maso neztmavne a nezíská lepkavou glazuru.
  7. Sundejte z plamene a servírujte s rýží nebo zeleninou.

Lepkavý bůček 2 Foto: Lepkavý bůček; foto: kitchensanctuary.com

reklama