reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kuskus s chřestem a kozím sýrem
Autor: archiv Billa Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
Sezona chřestu je krátká, takže je potřeba si ji pořádně užít. Chřest je totiž nejen velmi chutný, ale také zdravý. Zkuste ho tentokrát připravit jako salát s kuskusem a aromatickým kozím sýrem. Pokud nemáte kozinku rádi, použijte například feta sýr.
do 30 minut
4 porce

reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

reklama

Postup

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem ze zeleninového bujonu. Nechte odstát, dokud se tekutina nevstřebá a kuskus promíchejte vidličkou, aby zůstal sypký. Přidejte nasekanou šalotku.
  2. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, bílý chřest oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazochy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, přidejte 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu. Vařte zvlášť bílý a zelený chřest po dobu přibližně 7 minut.
  3. Vychladlý chřest nakrájejte na 2cm kousky, přidejte ke kuskusu. Osolte, opepřete, zakapejte olivovým olejem a citronem podle chuti a zdobte rozdrobeným kozím sýrem.

Kuskus s chřestem a kozím sýrem  Foto:

Kuskus s chřestem a kozím sýrem, foto: archiv Billa

reklama

reklama