návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Kuskus s chřestem a kozím sýrem
Autor: archiv Billa Kuskus s chřestem a kozím sýrem
Sezona chřestu je krátká, takže je potřeba si ji pořádně užít. Chřest je totiž nejen velmi chutný, ale také zdravý. Zkuste ho tentokrát připravit jako salát s kuskusem a aromatickým kozím sýrem. Pokud nemáte kozinku rádi, použijte například feta sýr.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Postup

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem ze zeleninového bujonu. Nechte odstát, dokud se tekutina nevstřebá a kuskus promíchejte vidličkou, aby zůstal sypký. Přidejte nasekanou šalotku.
  2. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, bílý chřest oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazochy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, přidejte 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu. Vařte zvlášť bílý a zelený chřest po dobu přibližně 7 minut.
  3. Vychladlý chřest nakrájejte na 2cm kousky, přidejte ke kuskusu. Osolte, opepřete, zakapejte olivovým olejem a citronem podle chuti a zdobte rozdrobeným kozím sýrem.

Kuskus s chřestem a kozím sýrem  Foto:

Kuskus s chřestem a kozím sýrem, foto: archiv Billa