Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- sójová omáčka 2 lžíce
- zázvor (sušený ) 1/2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžičky
- kajenský pepř 1 větší špetka
K podávání
- omáčky (brusinková omáčka s chilli (Otma))
- koriandr (čerstvý )
- sezamová semínka (bílá a černá )
Článek
25 parádních receptů na šťavnatý špíz
Maso na špízu k letnímu grilování neodmyslitelně patří. Stejným způsobem můžete připravit i zeleninu, houby, ale také ovoce. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které...
Postup přípravy
- Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na dlouhé proužky.
- V misce připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, sušený zázvor, olivový olej, kajenský pepř a třtinový cukr. Kuřecí prsa naložte do marinády a nechte aspoň 1 hodinu odpočinout.
- Mezitím namočte do vody špejle, na které budete maso napichovat.
- Maso napíchněte na špejle a grilujte dozlatova.
- Podávejte posypané sezamem a koriandrem a k tomu brusinkovou omáčku s chilli.