Suroviny
- kuřecí prsa s kůží 2 ks
- Česnek 2 stroužky
- Rozmarýn 1 snítka
- Tymián 2 snítky
- Cibule 1/2 ks
- bílé polosuché víno 100 ml
- silný kuřecí vývar 200 ml
- nasekaná pažitka 1 lžíce
- Máslo 2 lžíce
- Olivový olej
- sůl, pepř
Příloha
- malé brambory 300 g
- jarní cibulka 4 ks
- rukola 2 hrsti
- Olivový olej
- sůl, pepř
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Brambory omyjte, větší kusy překrojte a dejte vařit do osolené vody.
- Kuřecí prsa dobře osolte, opepřete a na pánvi na mírném plameni s kapkou oleje opečte. Jakmile jsou prsa dozlatova opečená, přendejte je na talíř.
- Stroužky česneku oloupejte a lehce rozdrťte nožem, přidejte na pánev od masa spolu s rozmarýnem a tymiánem. Opečte dozlata. Cibuli nakrájejte na drobno a přidejte na pánev a nechte lehce orestovat. Vše zalijte vínem a nechte odpařit všechen alkohol. Přidejte kuřecí vývar, vraťte zpět prsa kůží nahoru a nechte omáčku zredukovat na polovinu.
- Do omáčky přidejte nasekanou pažitku, máslo a nechte rozpustit a dobře spojit. Hotovou omáčku dochuťte solí, pepřem, a pokud jste měli víno více kyselejší, můžete přidat špetku cukru.
- Uvařené brambory zceďte a opečte zprudka na pánvi s lžící olivového oleje, osolte a opepřete.
- Z jarní cibulky použijte bílou část, očistěte a rozpulte ji. Opečte na pánvi.
- Opečené brambory spolu s jarní cibulkou smíchejte s rukolou a zakápněte olivovým olejem.
- Hotová kuřecí prsa podávejte s opečenými bramborami a bylinkovou omáčkou.