Suroviny
Postup přípravy
- Do velkého hrnce dejte kuře, 3 mrkve, celer a 2 cibule rozkrojené na čtvrtiny. Přidejte 2,5 litru vody a nechte vařit.
- Po přivedení k varu odstraňte lžící nadbytečný tuk a pěnu a vařte 1 hodinu. Vývar sceďte a maso se zeleninou si dejte bokem.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte pórek, na klínky nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijte čistým vývarem, opepřete a 10 minut povařte.
- Kuře, mrkev a celer z vývaru nakrájejte na malé kousky a přidejte do polévky. Potom přidejte nudle a zázvor a vařte, dokud nudle nejsou měkké.
- Polévku podávejte s čerstvě nakrájenou pažitkou.