Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí polévka s čínskými nudlemi a zázvorem
Suroviny (6–8 porcí)
- celé menší kuře 1 ks
- mrkev 4 ks
- menší celer 1 ks
- bílá cibule 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Máslo 3 lžíce
- pórek, nakrájený na kolečka 1 ks
- česnek, nakrájený 1 stroužek
- čínské nudle 100 g
- kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), oškrábaný a najemno nakrájený
- Pepř
- čerstvá pažitka
Postup
- Do velkého hrnce dejte kuře, 3 mrkve, celer a 2 cibule rozkrojené na čtvrtiny. Přidejte 2,5 litru vody a nechte vařit.
- Po přivedení k varu odstraňte lžící nadbytečný tuk a pěnu a vařte 1 hodinu. Vývar sceďte a maso se zeleninou si dejte bokem.
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte pórek, na klínky nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Zalijte čistým vývarem, opepřete a 10 minut povařte.
- Kuře, mrkev a celer z vývaru nakrájejte na malé kousky a přidejte do polévky. Potom přidejte nudle a zázvor a vařte, dokud nudle nejsou měkké.
- Polévku podávejte s čerstvě nakrájenou pažitkou.
Kuřecí polévka s čínskými nudlemi a zázvorem. Foto: Sweet pixel blog
Kuřecí polévka s čínskými nudlemi a zázvorem. Foto: Sweet pixel blog
Nejen sladké pokušení...
Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní – jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.
Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská