Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- kuřecí paličky (s kůží) 8 ks
- chilli papričky (sušené, drcené) 1/2 lžíce
- pórek (očištěný a nakrájený na kolečka) 2 ks
- česnek (rozdrcený) 5 stroužků
- uzená paprika 1 lžíce
- čočka (nejlépe drobnozrnná, např. puy) 220 g
- bílé víno (suché ) 250 ml
- loupaná rajčata (drcená) 400 g (1 plechovka)
- drůbeží vývar 500 ml
- omáčka Sriracha (není nutné) 1 lžíce
- cuketa (velká, rozkrojená po délce a pak nakrájen na plátky) 1 ks
- tymián (na ozdobu) 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Ve velkém silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte 3 lžíce oleje na středním stupni.
- Paličky osolte a posypte chilli a pak je ze všech stran asi 5 minut opékejte. Vyndejte je a dejte stranou.
- Stupeň snižte a do kastrolu dejte pórek a česnek. Za promíchávání smažte asi 3 minuty, až pórek zprůsvitní. Vmíchejte papriku, čočku, rajčata, chilli omáčku, vše promíchejte a ochutnejte, případně osolte a opepřete.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Čočku vařte asi 10 minut, vmíchejte k ní cuketu, navrch rozložte kuřecí paličky a zakrytý kastrol dejte do trouby. Vařte asi 1 hodinu, až bude vše krásně měkké. Podávejte posypané tymiánem.