Suroviny
- kuřecí maso (kuřecí kousky na polévku (hřbety, horní stehna, křídla)) 300 g
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- nové koření 1 kulička
- bobkový list 1 ks
- mražený hrášek 50 g
- pepř celý (celý ) 1 kulička
Postup přípravy
- Maso vložte do hrnce. Mrkev a petržel očistěte, ale nemusíte je loupat, nakrájejte je na větší kousky a přidejte do hrnce. Vsypte koření, zalijte vodou zhruba 3 cm nad maso a vařte doměkka zhruba 30 minut.
- Maso vyjměte, vývar sceďte, ale tekutinu ponechte, koření už nebudete potřebovat.
- Maso oberte a nakrájejte na kostičky. Kosti už potřebovat nebudete. Nechte maso, zeleninu a vývar zchladnout. Hrášek povařte 2 minuty ve vroucí vodě. Slijte a zchlaďte ve studené vodě.
- Polovinu masa, mrkev a petržel rozmixujte dohladka a zlehka přilévejte uchovaný vývar, až získáte krémovou konzistenci, klidně trochu tekutější.
- Do formiček na nanuky či muffiny rozdělte hrášek a zbylé maso a zalijte je směsí. Uložte na pár hodin do mrazáku. Pokud máte stroj na zmrzlinu, připravte směs mírně tekutější, vlijte ji do zmrzlinovače a připravte zmrzlinu. Na závěr vmíchejte zbylé maso.