Suroviny
- kuřecí maso (případně krůtí) 1 kg
- řecký jogurt 3 lžíce
- česnek 3 menší stroužky
- paprika (sušená, ideálně uzená) 2 lžičky
- koriandr (čerstvý ) 1 svazek, cca 30 g
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- sůl 1–1 a 1/2 lžičky
- chilli špetka
- přepuštěné máslo (ghí )
Článek
20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka
Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...
Postup přípravy
- Připravte si marinádu. V míse promíchejte jogurt s rozdrcenými stroužky česneku, sušenou paprikou, mletým římským kmínem, mletým koriandrem, solí a přidejte najemno nasekaný čerstvý koriandr.
- Maso si připravte na úzké plátky, něco mezi 0,5–1 cm a opatrně naklepejte. Maso marinujte minimálně 30 minut. Ovšem ideální je přes noc.
- Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci ghí másla a následně maso orestujte z obou stran na středně silném plameni.
- Je důležité, aby se maso smažilo kratší čas, protože jogurt má tendenci se přichytávat.