Suroviny
- kuřecí prsní řízek (bez kosti a kůže) 4 ks
- řepkový olej 1/2 hrnku
- limetková šťáva 2 lžíce
- omáčka Sriracha 2 lžíce
- slanina (plátky) 450 g
- hnědý cukr 1 hrnek
Postup přípravy
- Smíchejte olej, šťávu z limetky, omáčku Sriracha a vše přelijte do plastového pytlíku nebo nádoby.
- Kuře nakrájejte na asi 2,5 cm kostky a přendejte do pytlíku/nádoby. Dobře promíchejte, aby se všechny kousky obalily v marinádě a dejte do lednice asi na 1 hodinu (po půl hodině trochu promíchejte).
- Plátky slaniny rozkrájejte vždy na tři kusy, jedním kusem obalte každý kousek kuřete a zajistěte párátkem.
- Jednohubky obalte v hnědém cukru a vyložte na plech. Pokud byste chtěli mít jednohubky extra pálivé, potřete je Sriracha omáčkou ještě před obalováním v cukru.
- Pečte v troubě dozlatova a dokřupava na 170 °C asi 30–35 minut. Během pečení kousky občas otáčejte, aby se vám nepřipekly.