návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuře v hořčičné omáčce

Hodnoceno: 0x
5 porcí
do 1,5 hodiny
Kuře v hořčičné omáčce
Kuře v hořčičné omáčce
S tímto pokrmem rozhodně zabodujete! Kombinace kuřete a hořčičné omáčky je nezapomenutelná a věřte, že si každý bude chtít alespoň jednou přidat.

Suroviny (5 porcí)

Hořčičná omáčka:

Postup

  1. Brambory vařte 5 minut ve vroucí vodě, poté je sceďte. Posypejte solí, pepřem a pokapejte olivovým olejem.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C. Kuře posypejte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na vyšším plameni a nasypejte do ní polovinu slaniny. Pečte ji lehce dozlatova, následně přeneste na papírový utěrák.
  3. Stáhněte plamen, přidejte kuře na pánev (kůží dolů) a vařte 3 minuty nebo dokud nebude lehce zhnědlé. Kuře otočte a vařte další 2 minuty, poté ho vyndejte.
  4. Brambory pokapejte jednou lžící výpeku z kuřete, ostatní slijte. Do pánve vložte česnek, cibuli a vařte asi 2 minuty. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte další 2 minuty (dokud se nevypaří všechen alkohol).
  5. Přidejte zbylé ingredience na hořčičnou omáčku, upečenou slaninu a promíchejte. Nakonec přidejte kuře a brambory zpátky do pánve a posypejte zbylou slaninou.
  6. Pečte v předehřáté troubě 40–50 minut (dokud nebudou kuře a brambory upečené dozlatova). Před podáváním nechejte 5 minut odpočinout a posypejte čerstvou petrželkou.

Kuře v hořčičné omáčce 2 Foto:

Kuře v hořčičné omáčce, foto: recipetineats.com