Suroviny
- paprika (různobarevné ) 4 ks
- červená cibule 2 ks
- celé kuře (o váze 1,2 kg) 1 ks
- harissa (růžová ) 4 vrchovaté lžičky
- máta (čerstvá ) 4 snítky
- červený vinný ocet
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky zbavte semínek a natrhejte je na velké kousky, cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a rozdělte na jednotlivé plátky a pak vše dejte do pekáče o rozměrech 30 x 40 cm. Velkým ostrým nožem rozkrojte hřbet kuřete tak, abyste ho mohli rozložit naplocho, a do stehen udělejte hlubší zářezy. Vložte do pekáče spolu s harissou, trochou mořské soli a černého pepře a červeného vinného octa. Dobře promíchejte tak, aby se koření dostalo do všech koutků a záhybů kuřete.
- Kuře položte na zeleninu a vše pečte 50 minut nebo až bude hezky vypečené a propečené. Před servírováním natrhejte navrch lístky máty.