Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuře na harisse
Suroviny (4 porce)
- různobarevné papriky 4 ks
- červená cibule 2 ks
- celé kuře o váze 1,2 kg 1 ks
- růžová harissa 4 vrchovaté lžičky
- čerstvá máta 4 snítky
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- červený vinný ocet
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky zbavte semínek a natrhejte je na velké kousky, cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a rozdělte na jednotlivé plátky a pak vše dejte do pekáče o rozměrech 30 x 40 cm. Velkým ostrým nožem rozkrojte hřbet kuřete tak, abyste ho mohli rozložit naplocho, a do stehen udělejte hlubší zářezy. Vložte do pekáče spolu s harissou, trochou mořské soli a černého pepře a červeného vinného octa. Dobře promíchejte tak, aby se koření dostalo do všech koutků a záhybů kuřete.
- Kuře položte na zeleninu a vše pečte 50 minut nebo až bude hezky vypečené a propečené. Před servírováním natrhejte navrch lístky máty.
Kuře na harisse; foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí
Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver – 5 INGREDIENCÍ vydané MLD Publishing, s. r .o., 2017, fotografie receptů a strany s věnováním copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited (2017 5 Ingredients Quick & Easy Food), obálka a studiové fotografie copyright © Paul Stuart, 2017
5 INGREDIENCÍ
Pro snadná a rychlá jídla
JAMIE OLIVER
Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami.
Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Zkušenost s psaním téhle knížky byla úžasná a inspirující. A abych byl upřímný, naučila mě troše pokory, protože někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo 20 let, než mi to došlo! Každé jídlo je poctou úžasné kombinaci pouhých pěti ingrediencí a věřte mi, tohle je opravdu kuchařka, podle které budete vařit – v kuchyni vám povede ruku a zároveň vám rozproudí sliny v ústech.“