Suroviny
- mleté krůtí maso 500 g
- bílý rohlík nebo houska 1 ks
- Mléko cca 200 ml
- listovy špenát 100 g
- Vejce 1 ks
- nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- Česnek 1 malý stroužek
- nastrouhaná citrónová kůra 1/2 lžičky
- Máslo
- sůl, pepř
Recept
Krůtí sekaná s fetou
Zkuste nevšední variaci na naši tradiční sekanou. S vůní bylinek, s výrazným slaným sýrem a z jemnějšího krůtího masa – určitě stojí za zkoušku :)
Postup přípravy
- Nejprve si nakrájejte na kostičky rohlík nebo housku a namočte je do mléka (2 dcl).
- Pak přidejte namleté krůtí maso, nakrájený listový špenát (buď čerstvý, spařený vroucí vodou nebo mražený, toho asi 5 válečků, nechte ho rozmrazit a vyždímejte), vejce, strouhaný parmazán, na jemno nasekaný stroužek česneku, citronovou kůru, osolte a opepřete.
- Z této směsi vytvořte váleček, dejte ho do pekáčku, na vrch poklaďte pár plátky másla, lehce podlijte vodou a pečte při 180 °C asi 30–40 minut.
- Během pečení sekanou přelévejte výpekem, případně znovu podlijte vodou, podobně jako když pečete kuře. Podávejte ideálně s bramborovou přílohou.