Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavý listový salát s fenyklem
S příchodem jara odlehčujeme i našim žaludkům. Připravte si salát plný vitamínů. Kombinace fenyklu a hrušky vás překvapí a jistě i potěší.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- jarní zelí nebo kapusta 1/2 hlávky
- Fenykl 1 malá bulva
- ředkvičky 4-6 ks
- červená hruška, rozkrojená na čtvrtky a zbavená jadřince 1 ks
- syrové hlavičky růžičkové kapusty, nasekané 6 ks
- salátová zálivka z oleje a octa 3 lžíce
- pražené a nasekané lískové oříšky 2 lžíce
- parmezán, nastrouhaný asi 30 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na tenko nakrájejte na jemné nudličky zelí, fenykl, ředkvičky a hrušku. Spolu s růžičkovou kapustou dejte do velké mísy a jemně promíchejte se zálivkou.
- Podávejte salát posypaný oříšky a parmezánem.
- Prima tip: Můžete použít také jablko nebo modrý sýr a zálivku podle vaší chuti.
Křupavý listový salát s fenyklem, Foto: isifa.com