Najděte si recept
Na co máte chuť?
Křenové brambory
V kuchařské show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich dokonalou přílohu ke grilovanému masu. Pečené brambory plněné směsí smetany, sýra a čerstvého křenu oživí chuť bylinek. Ideální i jako hlavní chod pro vegetariány. Zkrátka univerzální letní dobrota!
do 1 hodiny
6–8 porcí
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Při přípravě postupujte podle video receptu:
Suroviny (6–8 porcí)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě s pár snítkami tymiánu, rozmarýnu a dalších bylinek dle chuti.
- Poté je rozpulte a vydlabte vnitřek do mísy. Přidejte hrst nastrouhaného křenu a hrst parmazánu, zakysanou smetanu, kousek rozpuštěného másla, osolíte a opepřete. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Ty pak položte na gril a nechte asi 5 minut zapéct.
- Na závěr brambory pokapejte troškou rozpuštěného másla a zasypte nasekanou petrželkou a kerblíkem.
Křenové brambory, foto: Marek Dienstl