Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Křenové brambory

6–8 porcí
do 1 hodiny
Křenové brambory
Křenové brambory Autor: Marek Dienstl
V kuchařské show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich dokonalou přílohu ke grilovanému masu. Pečené brambory plněné směsí smetany, sýra a čerstvého křenu oživí chuť bylinek. Ideální i jako hlavní chod pro vegetariány. Zkrátka univerzální letní dobrota!
Reklama

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Reklama

Postup

  1. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě s pár snítkami tymiánu, rozmarýnu a dalších bylinek dle chuti.
  2. Poté je rozpulte a vydlabte vnitřek do mísy. Přidejte hrst nastrouhaného křenu a hrst parmazánu, zakysanou smetanu, kousek rozpuštěného másla, osolíte a opepřete. Směs promíchejte a naplňte jí vydlabané brambory. Ty pak položte na gril a nechte asi 5 minut zapéct.
  3. Na závěr brambory pokapejte troškou rozpuštěného másla a zasypte nasekanou petrželkou a kerblíkem.
Reklama

Křenové brambory 2

Křenové brambory 3

Křenové brambory 4

Křenové brambory  Foto: Marek Dienstl

Křenové brambory, foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama