reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Krémové cuketové risotto
Autor: P&G Foodies Krémové cuketové risotto

Krémové cuketové rizoto

Hodnoceno: 0x
Tento recept na rizoto určitě vyzkoušejte – příjemně zasytí a připomene vám chutě prosluněného Toskánska!
do 1 hodiny
2–3 porce

reklama

Článek

20 neodolatelných receptů na rizoto   Foto:

20 neodolatelných receptů na rizoto

Rýže je jedna z nejrozšířenějších plodin na světě. Asijská kuchyně se bez ní neobejde, ale i v Evropě patří mezi tradiční suroviny. Španělská paella a italské krémové...

Suroviny (2–3 porce)

reklama

Postup

  1. V hlubší pánvi restujte na ghí másle nadrobno nakrájené šalotky dozlatova přibližně 4 minuty. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu, 2 stroužky rozdrceného česneku a posekaný tymián. Restujte 2 minutky.
  2. Přisypte 200 g rýže. Lehce orestujte, dokud rýže malinko nezprůhlední.
  3. Jakmile cuketa lehce změkne, přilijte 150 ml bílého vína. Nechte částečně vypařit. Poté postupně podlévejte kuřecím vývarem po 150 ml a vařte na mírném plameni, dokud rýže nezměkne. Pravidelně promíchávejte.
  4. Dochuťte solí a špetkou pepře. Se solí opatrně, parmazán je slaný. Vypněte sporák, přidejte máslo a nastrouhaný parmazán a promíchejte. Ozdobte čerstvou bylinkou.

Krémové cuketové risotto 2 Foto: Krémové cuketové rizoto; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

reklama