Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Králík dušený na červeném víně

4 porce
do 1,5 hodiny
Králík dušený na červeném víně
Králík dušený na červeném víně Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně
Zatímco my považujeme kuřecí maso za lehké a výživné, Italové zase nedají dopustit na králíka, kterého pečou, grilují, dusí, smaží a podávají v předkrmech i v hlavním chodu. Má libové maso s jemně nasládlou chutí, která ladí s červeným vínem a výraznými bylinkami. Dejte králíkovi šanci!
Reklama

Další krásné recepty z tradiční italské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Králíka omyjte, osušte papírovou utěrkou a rozporcujte na osm kousků. Položte ho na záda, uchopte jeho zadní nohu a odřízněte ji od těla. Nohu táhněte směrem dovnitř, čímž oddělíte stehno od zbytku těla. Stejným způsobem odřízněte i zbylé tři končetiny. Na trupu nahmatejte žebra a veďte řez mezi druhou a třetí řadou od ocasu po obou stranách trupu – odříznete slabiny. Sekáčkem odsekněte hrudní koš a ocasní obratel, které nebudete potřebovat. Hřbet přesekněte podélně na dvě poloviny.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte víno, ocet a cukr, až se rozpustí. Králíka osolte, opepřete, obalte v mouce a přebytečnou mouku oklepejte.
  3. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním stupni olej a králíka v něm opékejte ze všech stran dohněda, zhruba 6 minut. Mezitím oloupejte česnek a deset stroužků podrťte. Králíka přesuňte do pekáče nebo zapékací nádoby s víkem a do volné pánve vsypte drcený česnek. Restujte ho za stálého míchání zhruba 3–4 minuty dozlatova. Přilijte vinnou směs a zahřívejte ji až k varu. Připečené kousky na dně odškrabujte a promíchávejte s omáčkou. Přelijte ji přes králíka, posypte ho bylinkami a zbylými stroužky česneku (v celku). Přiklopte a vložte do předehřáté trouby na 45 minut.
  4. Jakmile králík změkne, sejměte víko, zvyšte teplotu na 230 °C a pečte králíka ještě 25 minut, až omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a podávejte s chlebem.
Reklama

Saveur - šťastná italská kuchyně Foto:

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama