Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kořeněný chlebíček se zapečenou hruškou

6 porcí
do 1,5 hodiny
Kořeněný chlebíček se zapečenou hruškou
Kořeněný chlebíček se zapečenou hruškou Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Velká krása – dezert, který vypadá jak z výstavy, a přitom k jeho přípravě budete potřebovat jen kapku zručnosti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Hrušky nejprve takzvaně pošírujte, tedy povařte na velmi mírném varu ve víně s cukrem, hřebíčky, badyánem, kardamomem a skořicí. Vařte podle velkosti a druhu hrušek asi 30 minut na mírném plameni, až hrušky změknou, ale budou ještě držet tvar. Vyjměte je a nechte vychladnout. K vínu vlijte 300 ml vody a na prudším varu zredukujte tekutinu na polovinu.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny. Po jednom zatřete vejce, další přidejte, až bude to předchozí zapracované. Navrch směsi prosejte mouku s kypřicím práškem, kardamom a sůl a vše i se zredukovaným rozvarem zpracujte dohromady.
  3. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, který také vymazejte máslem. Do formy přesuňte těsto a vmáčkněte do něj hrušky, aby stály rovně a stopky vyčuhovaly. Chlebíček pečte 40 minut, vyzkoušejte špejlí, jestli je propečený. Nechte vychladnout ve formě, pak opatrně vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce. Chcete-li, přelijte ho bílou čokoládou, kterou opatrně rozehřejte ve vodní lázni.
Reklama

Kořeněný chlebíček se zapečenou hruškou  Foto:

Kořeněný chlebíček se zapečenou hruškou, foto: L.A.CREATIVE FOOD

V podzimním čísle časopisu Prima FRESH najdete další báječné recepty na moučníky s jablky, hruškami a švestkami:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama