Suroviny
- vepřová kotleta (s kostí nebo bez (cca 1,5 cm vysoká)) 2 ks
 - šalotka (podlouhlá) 6 ks (nebo 2 cibule)
 - balzamikový ocet cca 75 ml
 - med 1 lžíce
 - worcesterová omáčka 1 lžíce
 - masový vývar (silný) 100 ml
 - sušené chilli (drcené) dle chuti
 - sůl (sůl, pepř)
 - pepř
 - olej+máslo
 
Postup přípravy
- Maso naklepávat nemusíte, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.
 - Osolte, opepřete a z obou stran opečte na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjměte je a přendejte do zapékací misky nebo pekáčku.
 - Do pánve přidejte kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujte. Vlijte nejprve balzamikový ocet, pak vmíchejte med a worcester, okořeňte chilli a částečně zredukujte na hustší omáčku.
 - Poté zalijte vývarem, promíchejte, dochuťte a ještě znovu trochu zredukujte. Poté cibulovou směsí přelijte maso a vložte na 10–15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220 °C.
 
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami