návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kokosový beránek

1 beránek porce
do 1,5 hodiny
Kokosový beránek
Autor: Dnes napeču! Kokosový beránek
Jehňátko bývalo tradiční součástí velikonočního stolu. Po čtyřicetidenním půstu si lidé konečně dopřáli maso. V chudších rodinách se pekl beránek alespoň symbolický – ze sladkého těsta. A zdomácněl natolik, že se stal symbolem jarních svátků.
Reklama

Suroviny (1 beránek porce)

Těsto:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo nakrájejte do mísy a utřete s oběma cukry a vejci do husté pěny. Tvaroh rozřeďte mlékem, přidejte k pěně, promíchejte a postupně zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem.
  2. Formu na beránka vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Vyjměte, nechte ho mírně zchladnout ve formě, vyklopte a nechte zcela vychladnout.
  3. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Natřete ji na zcela zchladlého beránka po celém povrchu a důkladně obalte či posypte kokosem. Oči vytvořte z rozinek.
Reklama

PRIMA TIP: Na oči můžete použít nejen rozinky, ale i mandle či dýňová semínka. Nejlépe je přilepíte kapkou rozehřáté čokolády. Místo kokosem můžete beránka posypat mletými lískovými oříšky, mandlemi či vlašskými ořechy.

Kokosový beránek  Foto: Kokosový beránek; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama