Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kokosový beránek
Suroviny (1 beránek porce)
Těsto:
- Máslo 200 g + na vymazání formy
- cukr moučka 180 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- Vejce 3 ks
- měkký polotučný tvaroh 250 g
- Mléko 100 ml
- polohrubá mouka 250 g + na vysypání formy
- Kypřicí prášek 1/2 sáčku
Dokončení:
- Máslo 50 g
- cukr moučka 50 g
- strouhaný kokos na obalení 100 g
- rozinky na oči 2 ks
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo nakrájejte do mísy a utřete s oběma cukry a vejci do husté pěny. Tvaroh rozřeďte mlékem, přidejte k pěně, promíchejte a postupně zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem.
- Formu na beránka vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Vyjměte, nechte ho mírně zchladnout ve formě, vyklopte a nechte zcela vychladnout.
- Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Natřete ji na zcela zchladlého beránka po celém povrchu a důkladně obalte či posypte kokosem. Oči vytvořte z rozinek.
PRIMA TIP: Na oči můžete použít nejen rozinky, ale i mandle či dýňová semínka. Nejlépe je přilepíte kapkou rozehřáté čokolády. Místo kokosem můžete beránka posypat mletými lískovými oříšky, mandlemi či vlašskými ořechy.
Kokosový beránek; foto: Dnes napeču!
Dnes napeču!
Pavlína Berzsiová
Více než 200 receptů na moučníky z trouby
Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.