Kokosový krém
- smetana (kokosová ) 400 ml
- javorový sirup 4 lžíce
- citronová šťáva 1 lžička
Kakaový krém
- avokádo (zralé) 1 ks
- banán (zralý ) 1 ks
- kakao 1–2 lžíce
- javorový sirup 4 lžíce
- vanilka (semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilky)
- mandlové máslo 1 lžíce
Meruňkový přeliv
Jahodový přeliv
- jahody 200 g
- med 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžička
V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Na kokosový krém smíchejte kokosovou smetanu, javorový sirup a citronovou šťávu.
- Ve stolním mixéru rozmixujte avokádo a banán. Dochuťte kakaem, javorovým sirupem, semínky vanilky a mandlovým máslem.
- Ingredience na meruňkový přeliv rozmixujte ve stolním mixéru a dejte stranou. Stejně postupujte u jahodového přelivu.
- Hotové krémy a přelivy můžete do skleniček vrstvit podle své fantazie. Nám se osvědčilo zkombinovat kokosový krém a jahodový přeliv, skvěle také funguje kakaový krém s meruňkovým přelivem. Do naplněných skleniček můžete přidat na kousky nakrájené meruňky a jahody.