Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kokosovo–kakaový krém

4 porce
do 30 minut
Kokosovo-kakaový krém
Kokosovo-kakaový krém Autor: Lucie Fenclová / Gastrokroužek
Lahůdka z blogerské dílny Kitchen Story v nové kuchařce Gastrokroužek nese přídomek „bez laktózy, bez cukru, bez lepku, a přesto skvělý.“
Reklama

V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Suroviny (4 porce)

Kokosový krém:

Kakaový krém:

Jahodový přeliv:

Reklama

Postup

  1. Na kokosový krém smíchejte kokosovou smetanu, javorový sirup a citronovou šťávu.
  2. Ve stolním mixéru rozmixujte avokádo a banán. Dochuťte kakaem, javorovým sirupem, semínky vanilky a mandlovým máslem.
  3. Ingredience na meruňkový přeliv rozmixujte ve stolním mixéru a dejte stranou. Stejně postupujte u jahodového přelivu.
  4. Hotové krémy a přelivy můžete do skleniček vrstvit podle své fantazie. Nám se osvědčilo zkombinovat kokosový krém a jahodový přeliv, skvěle také funguje kakaový krém s meruňkovým přelivem. Do naplněných skleniček můžete přidat na kousky nakrájené meruňky a jahody.
Reklama

PRIMA TIP: Navrch každé naplněné skleničky můžete použít nasucho opražené ořechy a různá semínka. Budou skvělým kontrastem k sametově hladkým krémům.

Kokosovo-kakaový krém  Foto: Kokosovo-kakaový krém , Foto: Lucie Fenclová / Gastrokroužek

Gastrokroužek

Neobyčejná kuchařka přátel, blogerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a Listování. Těšit se můžete na recepty blogerů Markéty Pavleje (Kitchenette), Jany Králikové (Zásadně zdravě), Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Dariny Křivánkové (Reflex, FOOD) a samozřejmě ty Lukášovy. Vyrazili vařit do školní jídelny, o dušičkách na faru, o Velikonocích k Lukášovi na chalupu, na podzim na vinici, v zimě na hory, udělali letní mejdan na hausbótu nebo grilování na koňském polu. A nebyli u toho sami – drinky míchal skvělý barman George Němec, vařila s nimi Katka Podoláková (Taste of place), dorty napekly Stáňa Mutlová (Punk Rock Cakes) a Šárka Divácká (Sorry, pečeme jinak), vařili s nimi i šéfkuchaři Jana Bilíková (Ambi) a Přemek Forejt (Entrée) a spousta dalších hostů. Těšte se na osmdesátku receptů, které budete zaručeně chtít vyzkoušet, a atmosféru, kterou budete chtít zažít. Na fotografiích vše kouzelně zachytila Lucie Fenclová.

Knihu lze zakoupit například na www.kitchenetteshop.cz nebo na www.kitchenstory.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama