Kokosový krém
- kokosová smetana 400 ml
- Javorový sirup 4 lžíce
- citronová štáva 1 lžička
Kakaový krém
- zralé avokado 1 ks
- zralý banán 1 ks
- Kakao 1–2 lžíce
- Javorový sirup 4 lžíce
- semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilky
- mandlové máslo 1 lžíce
Meruňkový přeliv
- zralé meruňky bez pecek 200 g
- Med 1 lžíce
- semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilky
Jahodový přeliv
- Jahody 200 g
- Med 1 lžíce
- citronová štáva 1 lžička
V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Na kokosový krém smíchejte kokosovou smetanu, javorový sirup a citronovou šťávu.
- Ve stolním mixéru rozmixujte avokádo a banán. Dochuťte kakaem, javorovým sirupem, semínky vanilky a mandlovým máslem.
- Ingredience na meruňkový přeliv rozmixujte ve stolním mixéru a dejte stranou. Stejně postupujte u jahodového přelivu.
- Hotové krémy a přelivy můžete do skleniček vrstvit podle své fantazie. Nám se osvědčilo zkombinovat kokosový krém a jahodový přeliv, skvěle také funguje kakaový krém s meruňkovým přelivem. Do naplněných skleniček můžete přidat na kousky nakrájené meruňky a jahody.