Suroviny
- přepuštěné máslo (ghí nebo domácí sádlo) 3 lžíce
- kuřecí paličky (stehýnka) 6–8 ks
- kuřecí vývar 250 ml
- kokosové mléko (plnotučné ) 500 ml
- tymián (čerstvý ) 6–8 snítek
- máslo 6 plátků
- špenát (čerstvý ) 2 velké hrsti
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další zajímavé recepty z krásné kuchařky Cukrfree najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 130 °C.
- Ve středně velké pánvi rozehřejte ghí nebo sádlo, vložte kuřecí paličky a na středním vyšším stupni je ze všech stran orestujte dozlatova. Vyskládejte je do nádoby na pečení a zalijte rozehřátým tukem z pánve.
- V misce smíchejte vývar, kokosové mléko, sůl a pepř a přelijte směs přes kuře. Na každý kousek kuřete přidejte tymián a máslo. Nádobu přikryjte poklicí a vložte na 2 ½ hodiny do trouby.
- Ke kuřeti přidejte špenát, opatrně promíchejte a bez pokličky pečte ještě 20–30 minut v troubě dozlatova.