Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kapustové karbanátky

do 1 hodiny
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky Autor: Coolinářka
Už jste někdy zkusili kapustové karbanátky? Pokud ne, neváhejte dlouho! Jsou natolik vynikající, že vám po prvním ochutnání nebudou stačit. ;)
Reklama

Článek

Mleté maso na grilu  Foto:

15+ tradičních i nevšedních receptů na oblíbené karbanátky s masem i bez

Karbanátky jsou báječná věc. Jsou rychle hotové a můžete je sebou zabalit na cesty, chutnají totiž dobře i zastudena. Klasicky se připravují z mletého masa, ale neméně...
Reklama

Postup

  1. Kapustu zbavte vrchních listů a tuhého košťálu, nakrájejte ji na větší kusy a dejte ji vařit pod pokličkou do osolené vody.
  2. Asi po 10–15 minutách je kapusta měkká, slijte ji, nechte okapat v cedníku a zchladnout.
  3. Mezitím nasekejte najemno červenou i žlutou cibuli a na plátky dva stroužky česneku. Slaninu nakrájejte na malé kostičky, já jsem pro ulehčení práce použila tzv. kutr (mixér s noži), ve kterém jsem slaninu nasekala na malé kousky.
  4. Na pánvi na trošce oleje orestujte nejprve cibuli s česnekem, a když začne sklovatět, přidejte nasekanou slaninu. Společně pár minut restujte.
  5. Vychladlou kapustu nakrájejte na malé kousky a přendejte ji do velké mísy, k ní pak přidejte na kostičky nakrájené rohlíky a zalijte je trochou mléka. Kapustu s rohlíky zamíchejte.
  6. Přidejte 2 vejce, orestovanou směs slaniny, cibule a česneku, sušené oregano, čerstvě namletý pepř a sůl (s ní opatrně, směs dost osolí už slanina).
  7. Do směsi nakonec přidejte strouhanku v množství takovém, aby se daly vytvarovat karbanátky (cca 2–3 lžíce), které před smažením ještě obalte ve strouhance.
  8. Připravte si velkou pánev a v tlustší vrstvě oleje smažte karbanátky z obou stran dozlatova. Servírujte je například s bramborovou kaší.
Reklama

Kapustové karbanátky Foto: Kapustové karbanátky, Foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama