návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kapří hranolky

4 porce
do 1 hodiny
Kapří hranolky
Kapří hranolky Autor: Coolinářka
Kapří hranolky nás baví. Je to obdoba klasických hranolků, ale mnohem lepší! K nim si připravte křenový dip anebo stačí i jen obyčejná tatarka.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2cm proužky. Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
  2. Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek s trochou soli a nechte je chvilku odpočívat. Mezitím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a trochou soli. Kapří proužky v této směsi obalte a smažte v oleji dozlatova. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.

Kapří hranolky Foto:

Kapří hranolky, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.