návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
Autor: archiv Prima Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem

Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny (4 porce)

Na špekové knedlíky:

Postup

  1. V hrnci rozehřejte rostlinný olej, orestujte nakrájenou cibuli a zalijte kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypte uzenou papriku, nechte spojit a zase zalijte vodou. Přidejte drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložte do hrnce nakrájené maso, opepřete a osolte. Nechte rychle zavařit, pak stáhněte var, přikryjte pokličkou a duste doměkka.
  2. Teď si připravte špekové knedlíky: špek nakrájejte na kostky a nechte orestovat.
  3. Do žloutků nalijte trochu mléka a přisypte nakrájenou housku. Osolte, opepřete a promíchejte. Pak ke směsi přidejte opečený špek, zaprašte moukou a postupně vmíchejte vyšlehaný sníh. Nakonec přisypte nasekanou petrželku.
  4. Namočte si ruce, vytvarujte knedlíky a nechte vařit ve vroucí vodě 8–10 minut.
  5. Guláš zahustěte nalámaným chlebem a nechte ještě chvíli povařit. Pak ho nandejte na talíř a podávejte se špekovým knedlíkem.

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem Foto:

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem Foto:

Zdeněk Pohlreich v pořadu Teď vaří šéf Foto:

Zdeněk Pohlreich v pořadu Teď vaří šéf, foto: archiv Prima