návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jitrnice s kroupovým rizotem a hříbky

4 porce
do 1 hodiny
Jitrnice s kroupovým rozotem a hříbky
Autor: Schneider uzeniny Jitrnice s kroupovým rozotem a hříbky
Oblíbenou zabijačkovou pochoutku zkuste připravit s nevšedním krémovým rizotem z krup se sušenými hříbky, které je tak výborné, že obstojí i jako samostatné jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Sušené hřiby namočte na 30 minut do studené vody a poté nakrájejte na malé kousky. Vodu z hub uschovejte na podlévání rizota. Šalotku nakrájejte najemno. Majoránku otrhejte ze stonku.
  2. Do pánve s tlustým dnem dejte rozpustit sádlo, na kterém nechte zesklovatět šalotku, přidejte česnek, nakrájené houby, kroupy a zamíchejte.
  3. Přidejte ohřáté pivo (asi 1,5 dl), nechte ho vyvařit a podlijte trochou vody z hub. Tento postup za stálého míchání opakujte dvakrát. Přidejte lučinu, majoránku, sůl a pepř. Rizoto musí být krémové, nikoliv suché (podlévat můžete i větším množstvím piva nebo vody).
  4. Jitrnice ohřejte při nižší teplotě na troše sádla a vody. Častěji obracejte a na koncích můžete jitrnici trochu propíchnout.
  5. Lze také podávat se studeným kysaným zelím.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama