Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jidáše
Suroviny (20 porcí)
- polohrubá mouka 1 kg
- krupicový cukr 100 g
- Sůl 1 lžička
- droždí 50 g
- Žloutek 2 ks
- žloutek na potření 1 ks
- Mléko 200 ml
- Máslo 120 g
- med na přelití (při podávání) případně rozinky nebo nové koření (na odzobení)
Postup
- Do prosáté mouky s cukrem a se solí rozdrobte droždí, přidejte žloutky, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto hustotou podobné mazancovému. Nechte vykynout.
- Rozdělte ho na 20 kousků a z nich vyválejte asi 20cm válečky. Tvořte různé tvary. Přemístěte je na plech s pečicím papírem, potřete žloutkem promíchaným s trochou vody a pečte při 180 °C asi 20 minut.
Gurmet – Vaše škola vaření
V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.
Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.