zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jidáše
Autor: Gurmet Jidáše

Tradiční velikonoční jidáše

Hodnoceno: 6x
Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola.
do 1 hodiny
20 porcí

reklama

Postup

  1. Do prosáté mouky s cukrem a se solí rozdrobte droždí, přidejte žloutky, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto hustotou podobné mazancovému. Nechte vykynout.
  2. Rozdělte ho na 20 kousků a z nich vyválejte asi 20cm válečky. Tvořte různé tvary. Přemístěte je na plech s pečicím papírem, potřete žloutkem promíchaným s trochou vody a pečte při 180 °C asi 20 minut.

reklama

Související témata: jidáše , Velikonoce , kynuté těsto , Sladké , Česká kuchyně