návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jehněčí kýta à la Středomoří

Hodnoceno: 1x
6–8 porcí
do 2 hodin
Jehněčí kýta à la Středomoří
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jehněčí kýta à la Středomoří
Pro středomořskou kuchyni je typická jednoduchá příprava a několik voňavých přísad. Tato úprava jehněčího osciluje někde mezi Řeckem a Francií – a bude skvěle konvenovat českým chutím.

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 240 °C. Česnek rozetřete a utřete ho s polovinou nakrájeného oregana, citronovou kůrou a špetkou soli na kašičku, kterou pak promíchejte s citronovou šťávou a trochou oleje. Do masa udělejte ostrým nožem zářezy a vetřete do nich co nejvíc česnekové kašičky.
  2. Maso vložte do pekáče, zakapejte olivovým olejem, pečte 20 minut, pak teplotu trouby snižte na 180 °C a maso pečte ještě asi 1 hodinu nebo déle podle toho, jak ho chcete mít propečené. Během pečení maso potírejte vypečenou šťávou a asi půl hodiny před koncem pečení k němu přidejte stroužky česneku a snítky rozmarýnu.
  3. Maso vyndejte a před podáváním nechte přikryté alobalem odpočívat. Pak ho naporcujte (je-li hodně propečené, mělo by se dělit na vlákna takřka samo).

Jehněčí kýta à la Středomoří  Foto: Jehněčí kýta à la Středomoří; foto: L.A. CREATIVE FOOD