návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní těstovinový salát se sójovými boby

Jarní těstovinový salát se sojovými boby
Jarní těstovinový salát se sojovými boby Autor: TZ
Tento recept je ve vysloveně jarním duchu! Samá zelená barva, hromada vitamínů. No zkrátka sen! Vyzkoušejte kombinaci špenátových těstovin, fazolek a sójových bobů. Kombinace, která vás dostane. :)

Postup

  1. Na páře si připravte mladé sójové boby a dlouhé zelené fazolky.
  2. Česnek nakrájejte na jemné plátky. V kastrolku rozehřejte rýžové víno a cukr, přidejte česnek a odpařte.
  3. Jakmile bude tekutina pryč, přidejte trošku řepkového oleje a lehce vysmažte.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujte.
  5. Pak přidejte proužky papriky a blanšírované fazolky, osolte a zakápněte omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.
  6. Jakmile máte zarestované, přidejte na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojte dohromady. Posypte zelenými boby a je hotovo.
  7. Na konci vše promíchejte s uvařenými těstovinami, dejte na talíř a zdobte česnekem a sezamem.

AUTOR: Mgr. Kateřina Šimková / zdravestravovani.cz

Související témata: Hlavní jídla