Suroviny
- těsto (čerstvé špenátové těstoviny) 150 g
- listový špenát 150 g
- červená paprika 50 g
- zelené fazolky 50 g
- sójové boby (mladé ) 50 g
- česnek 20 g
- zázvor 10 g
- chilli (chilli vločky) 1 g
- sójová omáčka (ketjap manis) 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžička
- řepkový olej
- rýžové víno 1 dcl
- cukr 1 lžička
- sezamová semínka (na ozdobení)
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy
- Na páře si připravte mladé sójové boby a dlouhé zelené fazolky.
- Česnek nakrájejte na jemné plátky. V kastrolku rozehřejte rýžové víno a cukr, přidejte česnek a odpařte.
- Jakmile bude tekutina pryč, přidejte trošku řepkového oleje a lehce vysmažte.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujte.
- Pak přidejte proužky papriky a blanšírované fazolky, osolte a zakápněte omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.
- Jakmile máte zarestované, přidejte na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojte dohromady. Posypte zelenými boby a je hotovo.
- Na konci vše promíchejte s uvařenými těstovinami, dejte na talíř a zdobte česnekem a sezamem.
AUTOR: Mgr. Kateřina Šimková / zdravestravovani.cz