Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní těstovinový salát se sójovými boby
Tento recept je ve vysloveně jarním duchu! Samá zelená barva, hromada vitamínů. No zkrátka sen! Vyzkoušejte kombinaci špenátových těstovin, fazolek a sójových bobů. Kombinace, která vás dostane. :)
Suroviny
- čerstvé špenátové těstoviny 150 g
- listový špenát 150 g
- červená paprika 50 g
- zelené fazolky 50 g
- mladé sójové boby 50 g
- česnek 20 g
- zázvor 10 g
- chilli vločky 1 g
- sójová omáčka ketjap manis 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžička
- řepkový olej
- rýžové víno 1 dcl
- cukr 1 lžička
- sůl podle chuti
- sezam na ozdobení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na páře si připravte mladé sójové boby a dlouhé zelené fazolky.
- Česnek nakrájejte na jemné plátky. V kastrolku rozehřejte rýžové víno a cukr, přidejte česnek a odpařte.
- Jakmile bude tekutina pryč, přidejte trošku řepkového oleje a lehce vysmažte.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujte.
- Pak přidejte proužky papriky a blanšírované fazolky, osolte a zakápněte omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.
- Jakmile máte zarestované, přidejte na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojte dohromady. Posypte zelenými boby a je hotovo.
- Na konci vše promíchejte s uvařenými těstovinami, dejte na talíř a zdobte česnekem a sezamem.
AUTOR: Mgr. Kateřina Šimková / zdravestravovani.cz