Najděte si recept
Na co máte chuť?

Japonské palačinky s houbami a kuřecím masem
Článek
16 receptů na placky a placičky
Suroviny (4 porce)
- celozrnná špaldová nebo polohrubá mouka 75 g
- Vejce 3 ks
- studená voda 80 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- arašídový nebo makadamový olej 1,5 lžíce
- mleté kuřecí nebo vepřové maso 200 g
- nasekané houby 150 g
- najemno nastrouhaný zázvor 2 lžičky
- Česnek 1 stroužek
- kapusta 130 g
- velká mrkev 1 ks
- sladká sójová omáčka na pokapání
- lehce opražená sezamová semínka 2 lžičky
- jarní cibulka k podávání
- pár listů salátu (například kapusty kadeřavé) k podávání
Postup
- Mouku, vejce a vodu promíchejte na hladké těsto. Osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžičky oleje. Vsypte maso a opékejte ho zhruba 5 minut, až zhnědne. Vařečkou ho od sebe oddělujte. Přidejte houby, zázvor a drcený česnek a za stálého míchání smažte 3 minuty dozlatova. Nechte zcela vychladnout.
- Kapustu nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte a vmíchejte s masem do těsta.
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozpalte na střední stupeň zbylý olej. Vlijte půl naběračky těsta do celé pánve do 1cm vrstvy. Opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova. Přesuňte ji na talíř a udržte teplou (v troubě vyhřáté na 50 °C nebo pod pokličkou). Stejným způsobem usmažte zbylé těsto. Podle potřeby přilijte olej.
- Palačinky podávejte posypané semínky, nahrubo nasekanou jarní cibulkou a listy salátu.
Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu
Chrissy Freer
Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?
To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.
Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.
V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!
Vydalo nakladatelství Omega